Blog: “IRENE goes La casa de papel” #1

J. de Boer on 11 december 2019

Hi allemaal!

Super leuk dat jullie dit avontuur met ons mee willen maken! Misschien ken je ons al van Instagram, wij zijn Kisha en Kim! Mocht je ons nog niet kennen stellen wij onszelf graag voor.

Nou zoals gezegd, wij zijn dus Kisha en Kim, 18 en 20 jaar oud en spelen beiden bij de showband. Wij hebben dit jaar besloten om de taak op ons te nemen en onze deelname aan Indoor Winds te gaan coördineren en we nemen jullie graag mee in ons avontuur daar van, want het is niet helemaal zoals we verwacht hadden…

Dit is natuurlijk niet ons eerste jaar in de indoor wereld. Als je ons afgelopen jaar hebt gevolgd heb je vast meegekregen dat wij in 2019 indoor percussion hebben gelopen. Dat was ons eerste jaar en voor ons een enorme uitdaging die we met beiden handen gegrepen hebben en we zijn maar wat trots op ons behaalde resultaat! Na de percussion begon het bij onze blazers ook een beetje te kriebelen want eerlijk is eerlijk, het was toch best vet allemaal. Vandaar dat wij in 2020 meedoen met onze blazers en ons dus hebben ingeschreven voor de “Winds” wedstrijden!

Daar moesten natuurlijk mensen voor komen die het leuk leek om de regel taken op hun te nemen. Denk aan uniformen, praktische dingen als alle karren die we nodig hebben voor het instrumentarium, het schoeisel en ga zo maar door. Wij hebben besloten deze taak op ons te nemen! Waarom; ik (Kisha) heb afgelopen jaar met het percussion meegedaan. Ik heb in het front ensemble gestaan en ik durf met zekerheid te zeggen dat ik een van de leukste winters ooit heb gehad en ook nog eens heel veel heb geleerd! Ik wist dus al een beetje hoe het er aan toe zou gaan. Kim is het afgelopen jaar mee geweest als begeleiding en natuurlijk lopen wij dit jaar zelf ook mee in de unit, dus we wisten beiden wat voor stress het met zich mee zou brengen, vandaar dat wij hebben gezegd jongens; wij doen het wel!

Natuurlijk staan wij er niet helemaal alleen voor. Wij werken samen met Jan Hoomans (showinstructie) en Marcel van Raaij (dirigent), allebei vast geen onbekenden voor jullie! Wij zijn super blij dat we met zulke gemotiveerde mensen mogen werken en doen dan ook ons uiterste best om het beste uit ons allen naar boven te halen.

Wel moeten wij (Kim & Kisha) zeggen dat wij het redelijk onderschat hadden want jeetje, er zit toch echt wel veel tijd en werk in om zoiets in de grondverf te zetten! Niet alleen de uniformen regelen, dat was een hele makkelijke keuze natuurlijk! Maar om alles rond te krijgen, genoeg mensen regelen voor de open spots die je nog hebt, sponsoren zien te regelen (wat moeilijker bleek te zijn dan we hadden gehoopt) en ook niet geheel onbelangrijk; een begeleidersteam samen stellen om ons een beetje in het gareel te houden op de dagen van de wedstrijden 😉 

We zijn tot op de dag van vandaag bezig geweest met mensen voor ons front ensemble want ook dat bleek nog niet heel makkelijk te zijn, maar we zijn heel blij om te melden dat we de bezetting volledig rond hebben en dus met een goeie steady unit het veld op gaan, bestaande uit leden van de showband maar ook leden van Iren3! We zijn super blij dat jullie dit avontuur met ons aan willen gaan!

We zijn nu vooral nog bezig met heel veel praktische dingen en het is veilig om te zeggen dat dat soms best wel eens voor slapeloze nachten kan zorgen.. 😉

Dit was een kleine impressie van wat er achter de schermen bezig is, in ons volgende blog zal je meer lezen over de voorderingen, het muzikale gebied en hoe het er allemaal voor staat!

Tot de volgende keer! Liefs, Kim en Kisha