Blog: “IRENE goes La casa de papel” #3

J. de Boer on 31 januari 2020

Hoi allemaal, hier zijn we weer met een nieuwe blog! 

We hebben wat avonturen beleefd de afgelopen weken waar we jullie heel graag over willen vertellen. We hebben namelijk onze eerste repetitie op de vloer gehad, en wat voor een!

Het was eerst natuurlijk heel erg wennen. Voor de eerste keer op de vloer, en ook nog eens met leden zonder ervaring qua lopen! We begonnen de zondagochtend met de vloer tape. Afmeten, plakken en dat ongeveer keer 4. We zijn met een team aan de slag gegaan. Joël en Kim hebben de breedte gedaan en Amber en Kisha zijn aan de slag gegaan met de lengtes meten en dat allemaal in een top snelheid zodat we zo snel mogelijk aan de slag konden.

We staan tijdens de repetities onder leiding van Stefan van Raaij en Marcel van Raaij, wat een top combinatie blijkt! Wij allemaal kenden Stefan nog niet, dus dat was ook gelijk onze eerste ontmoeting met elkaar. Toch best wel spannend van beiden kanten! We zijn direct aan de slag gegaan met de eerste sets voor blok 1 waar we er achter kwamen dat we een stoel waren vergeten als attribuut wat er in resulteerde dat een lid heel de repetitie heeft moeten staan terwijl de rest er lekker bij kon gaan zitten wat wel leidde tot een heel grappig effect, maar afgezien daarvan ging het veel sneller en beter dan verwacht! We hebben van 10.00 tot 15.00 uur keihard gewerkt en we hebben de eerste twee blokken zowel muzikaal als show technisch gezien erin zitten. Weliswaar in de grondverf, maar we komen er!

Echter kwamen we halverwege de repetitie tot een ontdekking wat ons toch wel even liet zuchten.. namelijk: de vloer lag verkeer om, en we hadden dus alle moeite voor het tapen voor niets gedaan, want we hadden de verkeerde kant getapet.. Dat weerhield ons er niet van de repetitie zo goed mogelijk voort te zetten, terwijl er ondertussen complot theorieën werden bedacht hoe we aan het eind van de repetitie de loei zware vloer om konden draaien en opnieuw stickertjes konden plakken!

Uiteindelijk zijn we met een man of 13 aan de slag gegaan, want veel handen maken licht werk! We hebben de vloer omgedraaid (uiteindelijk…) en zijn zo snel mogelijk aan de gang gegaan met tapen. Twee mensen in de weer met het meetlint, acht mensen op de lijn om te plakken, een iemand om tape te knippen en twee man die de geknipte stickers uitdeelden aan de mensen die ze weer op de vloer plakten. Het bleek toch nog wel een aardig karweitje aangezien we er bijna een uur mee bezig zijn geweest, maar die tijd zijn we in ieder geval niet kwijt bij de volgende repetitie dus we kunnen gelijk lekker aan de slag, samen staan we sterk!

Al met al was het een hele bewogen repetitie, het was voor iedereen wennen en we moeten nog even onze handigheid in alles vinden.. Maar! We hebben enorm veel zin in onze aankomende repetitie en we kunnen niet wachten tot we ons product voor het eerst mogen presenteren in Almere. Zondag gaan we weer met frisse moed aan de slag met een vloer die aan de goede kant is getapet, de verloren stoel die is terug gevonden en natuurlijk met een nieuwe dosis motivatie.

Binnenkort meer over de avonturen die wij beleven in ons eerste Winds seizoen ooit!

Tot snel!

Liefs, Kim & Kisha

 


Wil je IRENE Indoor Winds in actie zien? Wij doen mee aan de CGN contests in Almere (29 februari), Leeuwarden (14 maart) en de Finals in Eindhoven (28 maart). Kaartjes hiervoor zijn te bestellen via www.cgnunited.nl.


IRENE Indoor Winds wordt mede mogelijk gemaakt door: