Doe mee met #Wilhelmus2020 op Koningsdag

J. de Boer on 20 april 2020

Op Koningsdag, maandag 27 april, kan iedereen die dat wil het Wilhelmus meezingen of meespelen met het Koninklijk Concertgebouworkest. Het orkest hoopt zo deze nationale feestdag te starten met een groots en positief gebaar van saamhorigheid in deze moeilijke periode. Met Showkorpsen IRENE doen wij hier graag aan mee!

Het Concertgebouworkest roept iedereen die dat kan op om op maandag 27 april om klokslag 10.00 samen het Wilhelmus ten gehore te brengen, De musici van het orkest hopen dat zo veel mogelijk mensen meedoen door het volkslied vanaf het balkon, uit het raam of in de tuin mee te zingen of te spelen. Voor wie dat wil stelt het orkest partijen van het nationale volkslied beschikbaar voor allerlei soorten bezettingen: koperkwartet, trio, orkest, koor en diverse andere instrumenten. Deze zijn gearrangeerd door Rob Dirksen, contrabassist in het orkest.

De partijen zijn te vinden via deze link (onderaan de pagina).

Doe jij mee? Deel dan alvast een foto of video op Instagram van hoe jij hiervoor repeteert met #Wilhelmus2020 en tag daarin @irene_ede zodat wij jouw foto of video kunnen reposten!