Even voorstellen: Hans Mooren

Erika Batenburg on 10 februari 2019

Ik ben Hans Mooren,62 jaar, Limburger van geboorte en sinds 1979 woonachtig in Ede. Inmiddels al 6 jaar uit dienst en ben buschauffeur bij Noot Touringcar. Sinds het nieuwe seizoen ben ik actief als dirigent van Iren3.

Mijn hobby was trompet spelen. Iets waarmee ik in Limburg al begonnen was en in Ede heb voortgezet bij de Harmonie. Ik heb mijn dirigentenopleiding behaald op het conservatorium in Zwolle en mijn ‘Bachelor Trompet’ op het conservatorium van Utrecht.

In eerste instantie ben ik als muzikant begonnen bij het Trompetter Korps Bereden Wapens (TKBW). En ben voor Defensie nog actief geweest als bugalist in Vugt. Als dirigent ben ik o.a. jaren actief geweest bij Showband ViJos, bij muziekvereniging Irene Ederveen en nog altijd bij muziekvereniging Puiflijk.

Bij Iren3 zal ik twee woensdagen in de maand dirigeren. Ik houd van een losse sfeer, waarbij wel serieus gewerkt wordt. Na afloop een biertje en gezelligheid hoort er ook bij. Ik hoop dat we een fijne samenwerking gaan hebben de komende tijd. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in.