U bevindt zich hier: HomeInformatieOpleidingen

Irene Music Kids

Irene Music Kids Muziekles

De vereniging heeft een opleidingsprogramma van nul tot nationaal kampioen.
Het is een uitdagend traject dat tot doel heeft kinderen te laten meedoen in de Jeugdshowband. Daarmee gaan ze optreden in het hele land en daarbuiten.
De Jeugdshowband is een korps dat presteert op landelijk topniveau voor jeugdorkesten.

 

Irene heeft een opleidingsplan dat geheel in eigen beheer wordt ingevuld. Daarmee bereikt de vereniging dat de rode draad in onze opleiding bewaard blijft. Die rode draad leidt ertoe dat onze muzikanten uiteindelijk kunnen meedoen in de showbands van Irene.
"Irene leidt op van Nul tot Nederlands Kampioen", dat is ons motto! 

De muzikale instructie gebeurt door professionals. Allemaal instructeurs die een conservatoriumopleiding hebben. De exercitie en showinstructie wordt gedaan door instructeurs die hun sporen binnen de vereniging ruimschoots verdiend hebben. Zij weten waar de Irene-stijl op gebaseerd is en brengen dit met enthousiastme over op onze leden.

Het begint bij de Music Kids.
Kinderen die nog geen enkele muzikale ervaring hebben, kunnen hier de beginselen van muziek leren. In wekelijkse lessen wordt de AMV-basis (Algemene Muziek Vaardigheid) bijgebracht. Let op: Het eerste jaar van de AMV opleiding is gratis. Vanaf schoolgroep 3 (ca 6 jaar) kunnen kinderen geplaatst worden. Als ze jonger zijn, bleek uit het verleden dat er te grote niveau verschillen ontstaan, die voor geen van de betrokkenen prettig was.
In 1 jaar krijgen ze voldoende basis om over te gaan op een instrument. Dat betekent de overstap naar het Jong Irene Ensemble. De lessen zijn op zaterdagochtend.

In 2 jaargroepen krijgen de leerlingen privéles op het instrument dat gezamenlijk is gekozen. Deze lessen worden ingedeeld door de instructeur en het tijdstip krijgt u van hem/haar door. Na het eerste jaar kunnen al liedjes gespeeld worden. In dit tweede jaar gaan de leerlingen ook samen spelen. In deze fase leren ze te musiceren en tegelijk naar elkaar te luisteren. Een noodzaak voor de verdere ontwikkeling bij Irene. Belangrijk onderdeel is de exercitieles. Tijdens de exercitie les maken de leerlingen voor het eerst kennis met de manier van lopen binnen een Irene-korps. Ze leren reageren op commando's en stoktekens van de tambourmaitre en de juiste houdingen aan te nemen.
Met als uiteindelijk doel het combineren van de exercitie met het maken van muziek. Daarmee komen de leerlingen met een heel bijzonder aspect van onze vereniging in aanraking: exercitie en muziek samen. Nu wordt het pas echt ingewikkeld.2016 Folder v02 p1

De Music Kids doen al snel hun 'optredens' voor eigen publiek.

Na het eerste jaar volgt nog een jaar van verbetering van muziek, exercitie en samenspelen. Aan het einde van dat jaar volgt een exercitie-examen. Met dat papiertje op zak kan je toetreden tot de Jeugdshowband. Het leren gaat echter gewoon door. Bij de jeugd van Irene blijven onze instructeurs de leden muzikaal begeleiden.Tot en met het KNMO B-diploma (theorie en praktijk) wordt de opleiding door de vereniging betaald. Verder gaan is uiteraard ook mogelijk na onderlinge afspraken met de instructeur.

Voor meer informatie, mail of bel Marleen Loderus : tel 06 1149 2873

Wilt u uw kind direct inschrijven? Dat kan ook. Klik dan hier.

Kijk voor contributies bij de Kosten en contributie.