U bevindt zich hier: HomeInformatieU denkt aan een optreden?

Boekingen en info

Showband Irene
Het is al meer dan 65 jaar geleden dat de vereniging Chr. Showkorpsen Irene – Ede is opgericht. In 1949 vormde zich een groep muzikanten om gymnastiekuitvoeringen muzikaal te ondersteunen. Inmiddels hebben de korpsen een vaste plaats in de Nederlandse Showbandwereld. Dit jaar lopen de korpsen van Irene in geheel nieuwe uniformen. Zoals altijd zijn ook deze door eigen Irene-mensen ontworpen.

Irene heeft in de afgelopen jaren haar eigen stijl ontwikkeld. De Showband Irene bestaat uit relatief jonge leden. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 22 jaar. Dat geeft de showinstructie de mogelijkheid een fysiek zware en dynamische show te schrijven. Juist dit aspect typeert band van de Veluwe.

De show van 2016 vertelt het verhaal van reis van de eerste mens naar de maan. Van de aankondiging van president Kennedy tot en met de terugkomst van de bemanning op aarde.
Muzikale leiding is in handen van Marcel van Raaij en Ed van Kommer. De bewegingen komen uit de pennen van Wim Jansen en Chanine Degen. Tijdens optredens staat de Showband Irene onder leiding van tambour-maître Gerben van Wikselaar.

Showband Irene verzorgt:

  1. Taptoeshows
  2. Corso's en marsparades
  3. Zwarte Pietenorkesten
  4. Verzoekoptredens in overleg

 

Jeugdshowband Irene
In 1981 koos de vereniging ervoor om een eigen jeugdafdeling, de Jeugdshowband Irene, op te richten. Deze band won in 2012 het Jeugdfestival van de Nationale Taptoe in Ahoy, Rotterdam.
 
Veel korpsen zien bij Irene een goede opzet van een jeugdorkest en dat voorbeeld vindt gelukkig veel gevolg. Want goede aandacht voor de jeugd is een absolute noodzaak voor een stabiele basis voor de vereniging.
De Jeugdshowband bestaat dit jaar uit 38 muzikanten met een leeftijd van 10 tot en met 15 jaar.
 
Dirigent Sander Waamelink is verantwoordelijk voor de muziek van deze groep en instructeur Ed van Kommer heeft de slagwerkers onder zijn hoede. Irene versterkt de muziek met beweging. Esther en Dick schrijven de show.
 
Dit seizoen staat Jeugdshowband Irene onder de charmante leiding van lady-maître Merel Harsevoort.

Showband Irene verzorgt:

  1. Taptoeshows
  2. Corso's en marsparades
  3. Zwarte Pietenorkesten
  4. Verzoekoptredens in overleg
 
 
Iren3
In 2010 besloot een groep oud-leden om een 3e orkest te vormen. Tussen stageband en dweilorkest in. Lekker  muziek maken maar met minder druk van vele repetities en optredens. Iren3 bestaat inmiddels uit ca 25 leden. Zij willen zich niet meteen een dweilband noemen, maar komen daar wel dicht in de buurt. Ook Iren3 heeft duidelijke Irene-roots. Dat is te horen aan de muziekstijl, maar ook aan de show-elementen in hun optredens.
 
Iren3 verzorgt:
  1. Muzikale omlijsting van evenementen.
  2. Verzoekoptredens in overleg
 
Kosten van optredens worden in overleg met de bandmanager vastgesteld. Deze bestaan uit een vergoeding en vervoerskosten.
Optredens buiten een straal van 25 km om Ede worden standaard met een touringcar gedaan.