U bevindt zich hier: HomeInformatieVereniging

Chr. Showkorpsen IRENE - Ede

In de boeken staat dat de basis voor de Showkorpsen Irene is gelegd op 14 juli 1949. Toen nog in een andere bezetting en met andere doelen dan de huidige vereniging.
Het was een groep muzikanten die de sporters van een een gymnastiekvereniging begeleidden bij hun uitvoeringen. Later is het van een 'Christelijk Tamboer en Pijpercorps', na verschillende veranderingen, uiteindelijk een drumfanfare geworden.
Door de groei van de vereniging is in 1981 besloten een jeugdafdeling te starten. Dat was de start van de Jeugdshowband Irene.

Lees meer...

Iren3

Irene3 is de 'jongste' loot aan de Irene-boom. Al lang zagen we bij Irene met lede ogen dat leden die het zware programma van de Showband niet meer konden of wilden volgen, de vereniging verlieten.
Op 19 juni 2010 gaat dit 3e orkest voor het eerst de straat op tijdens de Edese Dweildag. En met groot succes. Ook hier blijkt dat de·Irenestijl goed aanslaat bij het publiek. Dit orkest is vooral bedoeld om leden die het zware programma van de Showband niet meer kunnen of willen volgen, gelegenheid te geven te kunnen blijven musiceren bij Irene. Ook het karakter van Iren3 zal sterk lijken op dat van een bigband. Het repetitieprogramma is minder zwaar dan van de showbands. Alleen op woensdagavond wordt in de Kei gerepeteerd. Gezellig, want dan repeteert ook de Showband. Het gebouw biedt gelukkig een prima faciliteit om dit tegelijkertijd te kunnen doen.

Kijk voor contributies bij de Kosten en contributies.