U bevindt zich hier: HomeNieuwsShowband

Do you have a Dream?

Wis en waarachtig wel! En hij kwam nog uit ook! Wat een geweldig resultaat op het WMC in Kerkrade. 86.79 punten. En juist op dít WMC, waar op de eerste twee weekenden bleek dat punten veel lager uitvielen dan voorheen door een 'realistischer' beoordeling door de jury. Dat maakt de prijsuitreiking nog weer spannender dan voorheen.Showband Irene op het WMC 2017

Al het harde werk van de band, instructie en begeleiding heeft tot dit geweldige resultaat geleid. De show DREAMS werd zeer goed gewaardeerd door de jury. De details van de juryrapporten worden op dit moment bestudeerd.

Het succes werd begin van de avond vet gevierd in het centrum van Kerkrade. Ook nu weer een dolenthousiast publiek.

Veel later dan verwacht waren we thuis in Ede. Moe, maar zeer voldaan.

Foto's hier.

Video hier.

Voldaan na Trainingsweekend Showband in Kalkar

Showband Irene, Kalkar, Trainingsweekend

Kalkar (D), 23 april 2017 - Als je de foto bekijkt, zie je dat het een geslaagd trainingsweekend was. Nou ja, behalve bij Mendel dan. Er is keihard gewerkt tot de laatste minuut. En het resultaat "DREAMS" was indrukwekkend. WMC waardig! De belangstelling van de (Irene)familie voor de preview was verrassend groot. 

Het was een geweldig weekend. Dank aan begeleiding, instructeurs en vooral de leden van Showband Irene.

Workshops Showband. Weer een stap verder naar het WMC

zaterdag 5 november 2016 - Vandaag waren de workshops voor de showband gepland. Niet vrijwillig, niet vrijblijvend. Iedereen was aanwezig. Ook Evalise Geerlings, Robby Overvliet en onze Marcel van Raaij. Zij waren de trekkers van respectievelijk de workshops Acteren, Lopen/bewegen en Teambuilding. Allemaal professionals, ingezet om uiteindelijk in onze show en uiteraard op het WMC tot een optimaal product te komen.
Hoewel er vooraf veel twijfel was, hoorde ik achteraf veel positief geluid. Soms (vaak?) is nog niet helemaal duidelijk hoe dit zich gaat vertalen in DREAMS. De instructie weet echter zeker dat de leden de komende tijd regelmatig zullen terugdenken aan deze dag. En dat is winst voor de Showband in het algemeen en voor de leden in het bijzonder.

Muziekshow Zeist

Zeist, 10 september 2016 - Kenmerkend voor deze dag: Schitterend weer, mooie locatie, klein veld. Het centrum van Zeist stond geheel in het teken van Muziekstad Zeist. Het terrein voor het monumentale gemeentehuis was afgezet voor de taptoeshows van Excelsior Renkum, OBK Rhenen, Takostu Stiens, Showband Irene en Juliana Amersfoort. Bijna een regionale bezetting. Jonathan Zeist presenteerde zich voorafgaand aan de taptoe aan het winkelend publiek dat zich inmiddels rijendik langs de dranghekken had geposteerd.

Het kleine terrein leverde voor de ene band wat meer problemen op dan voor de ander. Maar het publiek genoot zicht- en hoorbaar.

Meer foto's zie je hier (Fred Kerkkamp).

Nog meer foto's hier (boasphoto.nl)

En video.

Showband presenteert plan voor de nieuwe WMC Show

31 augustus 2016 - Na de muziekrepetitie van deze woensdag presenteerde het instructieteam van de showband de plannen voor de nieuwe show voor 2017. Met dit nieuwe product zal Irene naar het WMC gaan. Na een lang proces waarbij ook leden van de band inspraak hadden, is uiteindelijk het nieuwe plan aan alle Irene-leden gepresenteerd. Voor iedereen moet het nu duidelijk zijn. Op het WMC scoor je niet door de laatste maand keihard te werken. Dat lukt alleen als we vanaf NU er vol voor gaan. Daar is de showband zich nu bewust van. Het zal niet eenvoudig worden.  Het team heeft een mooie trailer laten maken die het gevoel van de nieuwe show weergeeft.

DREAMS. 

Jaag jij je dromen achterna? Meld je dan nu aan!

Don't tell people your dreams, SHOW THEM!

Showband Irene terug van succesvolle Italië-tour

Modena (I), 14/17 juli 2016 - Het was een lang weekend in Italie voor Showband Irene. Het belangrijkste onderdeel was het World Bands Challenge in Modena. En daaromheen diverse optredens in de omgeving van de Noord-Italiaanse stad. Op de Challenge behaalden de Edenaren een mooie 3e plaats.

Het eerste optreden was in de verblijfplaats van de band, San Felice sul Panaro. Het centrum van het in 2014 door een aardbeving geteisterde gebied. Het stadje is nog steeds zeer getekend door dat natuurgeweld. Prachtige monumetale oudheden worden met hout en kabels bijeen gehouden. Het optreden aldaar was dan ook een middel om de bewoners een mooie avond te geven. Dat lukte goed.

Kijk hier voor foto's

Lees meer...

Showband IRENE: Europees Kampioen op concours in Rastede (Dld)

Rastede (D), 3 juli 2016 - Op het Open Europees Kampioenschap tijdens de Rasteder Musiktage in Duitsland heeft Showband IRENE de titel Europees Kampioen binnengehaald. Met 88,21 punten was IRENE de beste van de 78 ingeschreven deelnemers. Tijdens de kwalificatie op de zaterdag liet de band al haar kunnen zien door als dagwinnaar van het veld te gaan. De band ziet dit als een enorme opsteker en geeft extra energie voor de grote uitdaging van 2017, het WMC in Kerkrade.

Maar eerst zullen ze volgende week optreden in het Schloss Mariënburg in Duitsland bij Hannover en een week later tijdens het internationale toernooi in Modena in Italie. 

Klik hier voor de foto's van Rinus Jansen

Corné Hoogerwerf te gast bij Showband IRENE Ede

Corné begint al een bekende persoon te worden binnen de showbandsector.
Zijn enthousiasme kent nauwelijks grenzen. Op zaterdag 24 april was Corné te gast bij Showband Irene op KIKA Taptoe Nijmegen. Dat was bij uitstek de gelegenheid waarbij Corné zijn handgemaakte logo van IRENE kon overhandigen aan tambourmaître Gerben van Wikselaar.
 
Beelden van de taptoe hier.
IRENE sloot als dank de avond af met een serenade voor Corné en zijn vader.
 

Trainingsweekend Showband afgesloten met een lach op het gezicht

Putten 17 april 2016 -Ook het trainingsweekend van de Showband werd afgesloten met een preview van de show Journey to the Moon voor het publiek. Een week na de Jeugdshowband had de Showband zich teruggetrokken in Putten om nog meer puntjes op de i te zetten. Naast veel gezelligheid is er ook hard gewerkt. En met resultaat. 

Zo hier en daar kon je de vermoeidheid horen, maar desalniettemin kon de preview de goedkeuring makkelijk wegdragen.

Tot slot werd het publiek nog even muzikaal 'ingepakt' door de blazers met "Can't help falling in love". Dat was wel even een kippenvel momentje.

Na de groepsfoto kon iedereen inpakken en huiswaarts gaan voor een welverdiend dutje op de bank.

Enkele foto's staan hier.

Pagina 1 van 3