U bevindt zich hier: HomeNieuwsShowbandShowband Irene terug van succesvolle Italië-tour

Showband Irene terug van succesvolle Italië-tour

Modena (I), 14/17 juli 2016 - Het was een lang weekend in Italie voor Showband Irene. Het belangrijkste onderdeel was het World Bands Challenge in Modena. En daaromheen diverse optredens in de omgeving van de Noord-Italiaanse stad. Op de Challenge behaalden de Edenaren een mooie 3e plaats.

Het eerste optreden was in de verblijfplaats van de band, San Felice sul Panaro. Het centrum van het in 2014 door een aardbeving geteisterde gebied. Het stadje is nog steeds zeer getekend door dat natuurgeweld. Prachtige monumetale oudheden worden met hout en kabels bijeen gehouden. Het optreden aldaar was dan ook een middel om de bewoners een mooie avond te geven. Dat lukte goed.

Kijk hier voor foto's

De volgende dag werd het centrum van Modena muzikaal opgeluisterd door de 10 deelnemers van de Challenge. De wedstrijd in het stadion werd met mooi resultaat voor Irene afgesloten.
De laatste dag stonden twee optredens op de agenda. De eerste in Cavezzo. Een parade die met luid applaus werd gewaardeerd. Het laatste was in Serramazzoni. Een mooi bergdorpje waar lokale high-society veel verblijft. Showband Irene moest hier een Ferrari feestje muzikaal omlijsten. De dure bolides in Irene-kleuren stonden zij aan zij. De jarige tambour-maître Gerben van Wikselaar, kreeg een lift aangeboden in het allerduurste exemplaar. Dat aanvaarde hij uiteraard direct. Tijdens de muzikale bijdrage kwam een tot tranen geroerde Italiaan zijn dank brengen naar onze bandleider. Een mooiere afsluiting kon de band zich niet wensen.