De vereniging heeft een eigen opleidingsprogramma. Het is een uitdagend traject dat tot doel heeft kinderen te laten instromen in de Jeugdshowband. Voor kinderen van 6/7 jaar (groep 3/4 basisschool) is er gedurende één jaar de Algemene Muzikale Vorming (AMV). Dit eerste jaar AMV is gratis. Kinderen vanaf 8/9 jaar (groep 5/6/7 basisschool) kunnen direct een instrument kiezen. In ongeveer twee jaar tijd leren zij dit instrument bespelen.

Naast de individuele les op een instrument is er ook de samenspeelgroep waarin samen muziek maken en naar elkaar luisteren centraal staat. Een belangrijk onderdeel binnen de opleiding is exercitie. Tijdens de exercitieles leren de kinderen wat de manier van lopen is; ze leren reageren op commando’s en stoktekens van de tambour-maître en ze leren de juiste houding aan te nemen. Het uiteindelijk doel is het combineren van de exercitie met het maken van muziek. Na de opleiding muziek en excercitie zijn de kinderen klaar voor de Jeugdshowband!

Ben je nieuwsgierig geworden? Dan kun je altijd een kijkje komen nemen. Op zaterdagochtend zijn de muziekrepetities voor de Music Kids:

  • Music Kids Samenspeelgroep repeteert van 09:00 – 10:45 uur.
  • Music Kids AMV repeteert op donderdag van 16:00 – 17:00 uur. Bij voldoende aanmeldingen komt er een tweede groep op zaterdag van 11:00 – 12:00 uur

Wil je een instrument leren bespelen maar weet je niet hoe te moeten beginnen? Of ben je gewoon benieuwd naar ons aanbod?  Neem vrijblijvend contact met ons op.

Uiteraard kun je je ook direct inschrijven.

Klik hier om je in te schrijven