Showband Irene – Ede is opgericht in 1949 als muziekgezelschap dat lokale gymnastiekuitvoeringen muzikaal ondersteunde. In de loop van de jaren heeft dit gezelschap zich ontwikkeld naar een tamboer- en pijpercorps en sinds de jaren 80 naar een showband. Inmiddels heeft dit paradepaardje van de vereniging een vaste plaats in de Nederlands showband wereld.

De ongeveer 40 leden, met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar, repeteren onder leiding van een zeer ervaren instructieteam. Het repertoire is divers en bestaat uit herkenbare muziek die gebaseerd is op thema shows. Showband Irene – Ede verzorgt optredens zoals taptoes, corso’s en marsparades in binnen- en buitenland.

Show 2022 – Torn Together

In 2022 presenteert Showband IRENE hun show ‘Torn Together’, een totaal nieuw ontwikkeld showconcept waarbij moed, onrust, tweedeling en samenkomen de sleutelwoorden zijn. IRENE vertelt met hun muziek en showfiguren het verhaal over een denkbeeldig land. In dit land leeft de bevolking al een hele tijd in Harmonie met elkaar.
Maar dan ontstaat er onrust in dit land, de bevolking begint elkaar te wantrouwen wat leidt tot een tweedeling onder het volk.
De tweedeling leidt tot verdriet en mensen willen weer bij elkaar komen met hun familie aan de andere kant.

Door de bijzondere muziekkeuze laat IRENE horen dat er opstand komt onder de bevolking, met snelle figuraties zal dit tot uitdrukking worden gebracht, de show kent een diversiteit aan kanten waarbij uiteindelijk de bevolking samen wordt gebracht en verenigd wordt met elkaar…

Onder leiding van tamboer-maître Kevin Gerressen speelt de showband onder andere het thema van North & South, ‘Let the battles begin’ uit Final Fantasy, ‘Soldier On’ van Direct en zullen er stukken uit de films van E.T. en Star Wars te horen zijn.

De muzikale leiding is in handen van Marcel van Raaij en Ed van Kommer. De show komt uit de pennen van Frank Wienen, Stefan van Raaij en Xander van Kommer.

In 2017 behaalde Showband IRENE op het WMC te Kerkrade 86,79 punten met hun show “Dreams” en daarmee staan zij in de top 10 van de beste Nederlandse showkorpsen. Dit jaar gaat Showband IRENE met hun nieuwe show “Torn Together” meestrijden op het aankomende WMC, deze zal gehouden worden op 29,30 en 31 juli 2022.

Klik hier om je in te schrijven