Showband Irene – Ede is opgericht in 1949 als muziekgezelschap dat lokale gymnastiekuitvoeringen muzikaal ondersteunde. In de loop van de jaren heeft dit gezelschap zich ontwikkeld naar een tamboer- en pijpercorps en sinds de jaren 80 naar een showband. Inmiddels heeft dit paradepaardje van de vereniging een vaste plaats in de Nederlands showband wereld.

De ongeveer 40 leden, met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar, repeteren onder leiding van een zeer ervaren instructieteam. Het repertoire is divers en bestaat uit herkenbare muziek die gebaseerd is op thema shows. Showband Irene – Ede verzorgt optredens zoals taptoes, corso’s en marsparades in binnen- en buitenland.

Show 2020 – Ladies & Gentlemen!

In 2020 presenteert Showband IRENE hun show ‘Ladies and gentlemen’, een totaal nieuw ontwikkeld showconcept waarbij moed, durf en uitdaging de sleutelwoorden zijn. IRENE vertelt met hun muziek en showfiguren het verhaal van iemand die een carrière switch maakt door in het circus te gaan werken. Deze verandering vindt plaats met vallen en opstaan. Je presenteert jezelf als een echte artiest maar natuurlijk gaat het direct mis…

De uitdaging is groot en er worden nieuwe pogingen ondernomen. Wat is het dan mooi om al je inzet beloond te zien worden door succes en wat ben je dan trots! Het leidt tot één groot feest en dat wil je natuurlijk aan het publiek laten zien!

Onder leiding van tamboer-maître Kevin Gerressen speelt de showband onder andere de Sabeldans, Circle of Smiles, Send in the Clowns, On Broadway en Celebration.

De muzikale leiding is in handen van Marcel van Raaij en Ed van Kommer. De show komt uit de pennen van Jan Hoomans en Xander van Kommer.

In 2017 behaalde Showband IRENE op het WMC te Kerkrade 86,79 punten met hun show “Dreams” en daarmee staan zij in de top 10 van de beste Nederlandse showkorpsen.

Klik hier om je in te schrijven