Opgericht in 1949 heeft showband Irene zich ontwikkeld  naar een showband met een eigen verrassende en stoere stijl in show en muziek. Inmiddels heeft dit paradepaardje van de vereniging een vaste plaats in de Nederlandse showband-wereld.

De ongeveer 50 leden met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar, repeteren onder leiding van een zeer ervaren instructieteam. Het zelfgeschreven repertoire is divers en bestaat uit herkenbare muziek. Showband Irene – Ede verzorgt optredens tijdens taptoes, corso’s en marsparades in binnen- en buitenland. Neem contact op voor de vele mogelijkheden.

Show 2024 – Queen of Egypt

In 2024 presenteert Showband Irene haar jubileum show ‘Queen of Egypt’. Een groep leden en het instructieteam hebben uit een veelvoud van ideeën en concepten gekozen voor geïnspireerd op het verhaal van Cleopatra.
Cleopatra was koningin van het oude Egypte. Haar levensverhaal spreekt nog altijd tot de verbeelding. Volgens de overlevering was zij een buitengewone schoonheid en had ze een verhouding had met de Romeinse keizer..

De nieuwe show vertelt het verhaal van het oude Egypte in de tijd van Cleopatra, de komst van de Romeinen naar Egypte, de liefde tussen twee bijzondere mensen maar uiteindelijk ook het einde van haar tijdperk.

Voor de show gebruikten de schrijvers muziek uit de musical(film) “The prince of Egypt” (zoals het prachtige “When You Believe”) maar ook klassieke muziek van componisten als Saint-Saens, Holst en Grieg. Ook filmmuziek uit “Ben Hur” en “Gods of Egypt” komt aan bod. Het belooft weer een bijzondere, stoere en spectaculaire show te worden!

Vanaf koningsdag 2024 op de taptoe velden: de jubileumshow ‘Queen of Egypte’ door Showband IRENE in hun nieuwe uniform! 

Klik hier om je in te schrijven