Showband Irene – Ede is opgericht in 1949 als muziekgezelschap dat gymnastiekuitvoeringen muzikaal ondersteunde. In de loop van de jaren heeft dit gezelschap zich ontwikkeld naar een tamboer- en pijpercorps en sinds de jaren 80 naar een showband. Inmiddels heeft dit paradepaardje van de vereniging een vaste plaats in de Nederlands showbandwereld.

De ongeveer 40 leden, met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar, repeteren tweemaal in de week onder leiding van een ervaren instructieteam. Het repertoire bestaat uit pop-/lichte muziek. Showband Irene – Ede verzorgt optredens zoals taptoes, corso’s en marsparades in binnen- en buitenland.

Show 2018 – Dreams

In 2017 en 2018 presenteert Showband Irene hun show ‘Dreams’, een totaal nieuw ontwikkeld showconcept. Dreams gaat over de droom van Irene, die wakker schrikt van een enge droom. Showband Irene Ede beleeft in deze show een aantal ervaringen die bij iedereen in hun dromen voorbijkomen. Een nachtmerrie, bang zijn, de liefde vinden, nagenieten van een heerlijk feest en terugdenken aan wat je allemaal beleeft hebt de avond ervoor en dit allemaal in een geheel nieuw concept.De muzikale leiding is in handen van Marcel van Raaij en Ed van Kommer. De show komt uit de pennen van Wim Jansen, Esther van der Kleut en Pim van Kan. Tijdens optreden staat Showband Irene Ede onder leiding van tambour-maître Gerben van Wikselaar.

Afgelopen jaar op het WMC 2017 in Kerkrade heeft Showband Irene Ede met deze show 86,79 punten behaalt en daarmee staan zij nu in de Nederlandse top 10 van de beste showkorpsen.

Klik hier om je in te schrijven