Opgericht in 1949 heeft showband Irene zich ontwikkeld van tamboer- en pijpercorps naar een showband met een eigen stijl in show en muziek. Inmiddels heeft dit paradepaardje van de vereniging een vaste plaats in de Nederlands showband wereld.

De ongeveer 50 leden, met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar, repeteren onder leiding van een zeer ervaren instructieteam. Het zelfgeschreven repertoire is divers en bestaat uit herkenbare muziek. Showband Irene – Ede verzorgt optredens zoals taptoes, corso’s en marsparades in binnen- en buitenland.

Show 2023 – Torn Together

In 2023 presenteert Showband Irene haar WMC-show ‘Torn Together’. Het is een verhaal over samenzijn, tweedeling en elkaar weer terugvinden. Dit verhaal herkent u vast: u wilt graag bij iemand zijn, maar dit lukt niet, kan niet of mag niet. Met gevoelens van onrust, hoop en gemis als gevolg.
Ook alle leden van Showband Irene hebben zo hun eigen verhaal en dat vertellen ze u graag. U zult horen en zien dat de band trots samen start, maar dat de eenheid langzaam wordt verbroken. Er ontstaat verdeeldheid en afstand. Maar het verlangen naar ‘samen zijn’ blijft.  Geheel passend zult u het prachtige nummer ‘Soldier On’ van DI-RECT hierin herkennen. Zolang er hoop is, zal men altijd de verschillen overwinnen en weer in blijdschap en vreugde samenkomen!

In 2022 behaalde Showband IRENE op het WMC te Kerkrade met deze show “Torn Together” 89,96 punten in de Champions Division en daarmee staan zij in de top 5 van de beste Nederlandse showkorpsen . 

Klik hier om je in te schrijven