In 1981 koos de vereniging ervoor om een eigen jeugdafdeling op te richten als opmaat naar de Showband. Een goede jeugdafdeling staat garant voor een stabiele basis voor de vereniging. Jeugdshowband Irene – Ede is een korps dat presteert op landelijk topniveau voor jeugdorkesten.

Zowel de muzikale instructie als de showinstructie is in handen van instructeurs die hun sporen binnen de vereniging ruimschoots verdiend hebben. De Jeugdshowband, die in binnen- en buitenland optreedt, bestaat uit ongeveer 30 kinderen tussen de 10 en 15 jaar. Hierna stromen ze door naar de Showband.

Show 2018 – Emoji

In 2018 presenteert Jeugdshowband Irene hun show ‘Emoji’, een nieuwe show voor deze groep jeugdige muzikanten. Wie kent ze nu niet… Deze kleine afbeeldingen die jongeren inzetten om hun emotie bij tekstberichten aan te geven. Wat begon met een simpele smiley is nu uitgegroeid tot een eigen visuele taal met enorm veel mogelijkheden.

De muzikale leiding is in handen van Matthias Folmer en Ruben Huijzer. De show komt uit de pennen van Wim Jansen en Remco Boere. Tijdens optredens staat de Jeugdshowband Irene Ede onder leiding van lady-maître Ilse van der Vlies.

Klik hier om je in te schrijven